Серия от невероятни фотомонтажи помага на изоставени кучета да намерят дом

Фотографът от Будапеща Саролта Бан се е заела с мисията да хвърли положителна светлина върху всички бездомни животни създавайки изображения, които ще грабнат очите и сърцето на всеки, който обмисля да осинови куче.

В уместно озаглавения проект „Помогни на кучета със снимки“ (Help Dogs with Images) Бан използва нейния опит в цифровата фото манипулация, за да поднесе стандартни изображения на бездомни животни по магически начин.

Но това не е всичко. Тя не просто ще създаде тези изображения. Ако кучето бъде осиновено, тя ще изпрати на новите собственици на нейния модел отпечатаното изображение като награда.

Ето какво споделя за своя проект:

Изоставените кучета, за съжаление, имат малко възможности да се появяват на снимка, която ще им помогне да се измъкнат от приюта. Снимка, която се откроява от обикновените и „да говори“.

Наистина бих искала да помогна бездомните животни и със сигурност една добра картина може да струва колкото хиляда думи.

Мислех си какво ще стане ако ви моля да ми изпратите снимки на кучета (и котки или други животни), които се нуждаят от дом и аз да създам фотомонтажи с тях. Това може да донесе допълнителни възможности за тях и може би ще помогне за по-голямо въздействие. Бъдещият собственик ще получи безплатно отпечатване на снимката.

Мога да се подготвя само няколко пълни творби, но всички изпратени снимки ще бъдат споделени тук, ние сме доста хора 🙂

Ако искате да видите целия проект, можете да се отправите към нейния сайт, като кликнете ТУК или да разгледате албума със снимки на бездомни животни във Facebook, който тя създаде ТУК.

По-долу са някои от снимките от галерията на Бан: