Художник използва перспектива, модели на автомобили и фотоапарат за 250$, за създаването на реалистични исторически снимки

Майкъл Пол Смит е най-добрият пример за човек на изкуството със страст към това, което прави. За последните 25 години той е прекарал част от свободното си време и голяма част от професионалния си път правейки и снимайки миниатюрни модели. Създава галерия от ретро снимки на коли от 1950 в един измислен американски град, наречен Elgin Park.

Моделите на Смит са достатъчно подробни, за да издържат на проверката на фотография от близък план. Смит ги поставя в миниатюрни диорами и използва перспективата на на части от реалния свят, които придават неговите картини допълнителен реализъм. Резултатът е вярно и автентично възпроизведени сцени от малък американски град, който никога не е съществувал (но би могъл).

Уникалното за неговата Elgin Park колекция е, че магьосникът е готов да разкрие своите тайни. Галерията на Смит във Flickr често са двойки от брилянтните му илюзии с картина, която показва внимателно подредената перспектива и разкрива как той успява да се слее реалността с въображаемите си история. Негови картини са отличен пример за това как изкуството може да се използва за да заблуди очите.

Източник: Bored Panda